Opstijgend vocht behandelen

murenvochtig.be
Opstijgend vocht behandelen

Last van vochtproblemen? Vraag hier tot 5 gratis offertes en kies uw specialist!

Opstijgend vocht behandelen

Opstijgend vocht is een verveld probleem dat vaak voorkomt bij oudere huizen en verkeerd gebouwde constructies. Vochtige muren kunnen verschillende oorzaken hebben, maar het vaakst voorkomend probleem is ongetwijfeld opstijgend vocht.

In dit artikel vind je een overzicht van de oorzaken van opstijgend vocht, de prijs om vochtige muren aan te pakken en enkele nuttige weetjes die kunnen helpen bij het vochtvrij maken van je muren.


Oorzaken van opstijgend vocht

Vochtige muren komen vaak voor in oudere huizen waar gebruikgemaakt werd van oud metselwerk. Deze huizen hebben geen waterkering voorzien en absorberen vocht zodat het grondwater langzaamaan de muren intrekt.

De grond van huizen met vochtproblemen, komt immers in contact met de funderingen en onvermijdelijk ook met de muren.
De materialen waaruit de muren zijn opgebouwd zijn heel poreus en absorberen zo makkelijk het grondvocht.

Muren die in contact komen met funderingen en niet voorzien zijn van vocht absorberende materialen kunnen makkelijk zo'n 300 liter water per kubieke meter metselwerk opnemen!
Bijgevolg is het zeker aangeraden om iets aan dit probleem te doen...


Opstijgend vocht behandelen: Doe-het-zelf

De meest gebruikte oplossing voor opstijgend vocht in de muren is het injecteren van een vochtwerend product. Dit kan je zelf doen of laten uitvoeren door een vochtexpert. Het prijsverschil is minimaal aangezien je bij een doe-het-zelf-kit meer eenmalige kosten hebt voor de leidingen en spuitpistolen.

Het principe is vrij simpel, doch vergt de uitvoering enige precisie en kennis van zaken. Er worden eerst gaten geboord in de muur en vorvolgens worden deze opgevuld met een vloeistof. De vloeistof zal zich uitzetten op het oude metselwerk en het opstijgend vocht stoppen. Nadat alles mooi is opgevuld en goed is opgedroogd kan je de gaten terug opvullen met mortel.

- Lees hier meer over zelf muren injecten
- Vraag hier gratis offertes aan voor opstijgend vocht


Opstijgend vocht zelf behandelen

Opstijgend vocht: Prijs van injecteren

De kostprijs om muren te injecteren hangt af van de te behandelen oppervlakte, benodigde materialen en arbeidsuren. Hieronder vind je een indicatie terug van de prijs van injecteren


Opstijgend vocht laten injecteren

Wanneer je jouw vochtige muren laat injecteren door een deskundige vochtexpert mag je rekenen op een gemiddelde van 60 euro per lopende meter. Zijn extra behandelingen nodig zoals een vochtscherm plaatsen of schimmel verwijderen dan zal de prijs natuurlijk wat hoger liggen.


Zelf opstijgend vocht behandelen

Ben je handig en een echte doe-het-zelver, dan kan je ook zelf de muren behandelen met een vochtwerende gel. De prijs van een behandeling zal dan schommelen rond de 30 à 40 euro per lopende meter. Hierbij is nog geen rekening gehouden met de benodigde materialen zoals mortel en werkmateriaal.


Grondvocht laten behandelen: offertedienst

Er zijn heel wat firma's gespecialiseerd in het behandelen van opstijgend vocht en andere gerelateerde vochtproblemen. Om zeker te zijn van de beste kwaliteit aan de beste prijs is het dan ook aangeraden verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken.

 

Prijs offertesVochtproblemen? Vraag vrijblijvend een gratis diagnose en vrijblijvende offerte aan bij onze aangesloten vochtbestrijders. KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE.

 

 

 

TIP: online offertedienst


Vochtige muren behandelen