Vochtproblemen? Vergelijken loont!
Vraag hier online offertes aan.

Muren injecteren tegen opstijgend vocht: info & prijzen

Opstijgend vocht is een vervelend probleem dat vooral in oudere huizen voorkomt. Door verkeerde bouwtechnieken trekt het grondvocht in de muren waar het voor schimmel, stank en vuile plekken zorgt. Om opstijgend vocht een halt toe te roepen, kan je de muren injecteren met een vochtwerend product. Hier kom je meer te weten over de werkwijze en kostprijs van muren injecteren.

 

Werkwijze

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat men de muren injecteren met een gel om het opstijgend vocht tegen te houden. Hiervoor moet men gaten boren in de binnenmuur, net boven de vloerpas, met een tussenafstand van 10 centimeter. De gaten worden nadien opgevuld met de vochtwerende gel.

 

Kostprijs muren injecteren

De prijs van muren injecteren hangt af van heel wat factoren. Hoeveel muren hebben te kampen met opstijgend vocht? Ga je de werken zelf uitvoeren of wil je het liever laten doen door een ervaren vochtbestrijder? Is er een hoogteverschil waardoor de muren op verschillende hoogte geïnjecteerd moeten worden? Zoals je ziet zijn er heel wat factoren die een invloed zullen hebben op de kostprijs. Een algemene indicatie met prijzen vind je hieronder terug:

 

Kostprijs muren laten injecteren door een vochtbestrijder

Wil je jouw vochtprobleem grondig aanpakken, dan kan je beroep doen op gespecialiseerde vochtbestrijders. Deze zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en bieden vaak een garantie voor het geval het vochtprobleem niet correct werd aangepakt. De kostprijs van het laten injecteren van muren begint vanaf 100 euro per lopende meter.

Prijzen kunnen sterk variëren naargelang de hardnekkigheid van het probleem en de totale oppervlakte. Er kunnen ook extra voorzieningen geplaatst worden zoals een meerlagensysteem. Dit houdt in dat er ook een wapeningsnet wordt ingebracht, dat bestand is tegen zouten, scheuren, barsten en een hoge waterdruk.

Prijzen en voorstellen vergelijken van verschillende vochtspecialisten?
Ga hier naar onze online offerteservice.

injecteren opstijgend vocht prijs

 

Kosten zelf muren injecteren tegen opstijgend vocht

Er zijn ook diverse producten op de markt die speciaal ontwikkeld werden voor de doe-het-zelver. Prijzen hiervoor starten vanaf 60 euro per lopende meter. Uitgebreide informatie vind je in het artikel “Muren injecteren voor doe-het-zelvers“.

 

Prijzen vergelijken: let op!

Wanneer je prijzen vergelijkt van verschillende vochtbestrijders, is het belangrijk ook na te gaan welk vochtweringsproduct gebruikt wordt. Minder gekende producten zijn vaak goedkoper, maar geven ze ook het hetzelfde resultaat? Goedkoop is vaker duurkoop en aangezien herbeginnen niet evident is, kies je best voor een gekend kwalitatief merk dat door de jaren heen een stevige reputatie heeft opgebouwd. Humabloc en dryzone zijn hier enkele voorbeelden van.

Op de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele vochtbestrijders voor het injecteren van vochtige muren. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken. Klik hier voor meer informatie.