Murenvochtig.be Hét grootste vergelijk- en adviesplatform
vochtbestrijding

Vochtproblemen bestrijden: premies 2021

Laatste update: 11 januari 2021 – Het bestrijden van vocht is een arbeidsintensieve klus die al snel heel wat geld kost. Gelukkig hoef je niet altijd volledig zelf op te draaien voor deze kosten. Wanneer je voldoet aan bepaalde voorwaarden is het mogelijk om premies of subsidies aan te vragen. Hieronder een overzicht van de premies en subsidies die je op gewestelijk, gemeentelijk of stedelijk niveau kan verkrijgen.

Ga snel naar: premies op gewestelijk niveaupremies op gemeentelijk en stedelijk niveau

 

Vraag je premie aan NA de uitvoering van de werken!

Onderstaande premies kan je pas aanvragen nadat je de vochtbestrijdingswerken hebt laten uitvoeren. Samenwerken met een gespecialiseerde vochtbestrijder is daarbij sterk aangeraden. Deze kan het vochtprobleem grondig analyseren zodat je zeker bent van een correcte diagnose en aanpak. Een vakman informeert je ook over de premies waarop jij aanspraak kan maken, voorziet je van de nodige documenten voor je aanvraag én kan je er zelfs bij helpen.

Op zoek naar een gespecialiseerde vochtbestrijder? Vergelijk vrijblijvend advies en prijzen op maat van vakmannen actief in jouw buurt via de offertepagina.

 

 

Premies op gewestelijk niveau

Op gewestelijk niveau kan je aanspraak maken op de overkoepelende renovatiepremie:

 

1. Overkoepelende renovatiepremie voor vochtige muren

De Overkoepelende renovatiepremie vervangt de oude Renovatiepremie en Verbeteringspremie. Deze premie kan je aanvragen voor renovatiewerken aan de woning, waaronder ook vochtbestrijdingswerken.

 

Waarvoor kan je een renovatiepremie krijgen?

 • Behandeling van muren tegen optrekkend vocht.
 • Behandeling van ondergrondse muren tegen insijpelend vocht.
 • Behandeling van de muren tegen huiszwam.
 • Behandeling van houten draagvloeren tegen zwammen en insecten.
 • Aanbrengen van natte en droge kalkbepleistering tegen de muur (bv: als bescherming tegen slagregens).

 

Premiebedrag

Afhankelijk van je inkomen wordt 20% of 30% van de goedgekeurde facturen (excl. btw) terugbetaald. Je moet wel een minimum factuurbedrag van € 2.500 excl. btw kunnen voorleggen. Benieuwd naar de kostprijs om het vochtprobleem in jouw woning op te lossen? Ontvang vrijblijvend offertes op maat van erkende vochtbestrijders via de offertepagina.

 

Voorwaarden om kans te maken op een renovatiepremie

 • Er zijn bepaalde inkomensvoorwaarden verbonden aan de renovatiepremie.
 • De facturen mogen op de aanvraagdatum niet ouder zijn dan 2 jaar.
 • Zowel facturen van werken uitgevoerd door een aannemer als facturen van aangekochte materialen om de werken zelf uit te voeren gelden.
 • De woning ligt in het Vlaams Gewest en is minimaal 30 jaar.
 • De eigenaar-bewoner moet zijn domicilie in de woning hebben op het moment van aanvraag.
 • De eigenaar-bewoner en de meerderjarige medebewoners mogen op de aanvraagdatum naast de premiewoning geen andere woning volledig in volle eigendom hebben

Uitgebreide info over de renovatiepremie en hoe je ze kan aanvragen, lees je in dit artikel.

 

Premies op gemeentelijk en stedelijk niveau

Sommige gemeenten en steden bieden aparte premies aan voor vochtbestrijdingswerken. De premiebedragen en voorwaarden kunnen verschillen per gemeente. Ga daarom op voorhand bij jouw lokale overheid na of en hoe je een premie kan aanvragen. Je kan je ook laten informeren over alle mogelijkheden door een professionele vochtbestrijder.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vochtbestrijders