Murenvochtig.be Hét grootste vergelijk- en adviesplatform

Vochtproblemen bestrijden: premies 2022

Laatste update: 02 May 2022 – Het bestrijden van vocht is een arbeidsintensieve klus die al snel heel wat geld kost. Gelukkig moet je niet altijd volledig zelf opdraaien voor deze kosten. Maar wanneer voldoe je aan de voorwaarden om premies of subsidies aan te vragen? Hieronder een overzicht van de premies en subsidies die je op gewestelijk, gemeentelijk of stedelijk niveau kan verkrijgen.

Overzicht premies vochtbestrijding 2022:

 1. Premies op gewestelijk niveau
 2. Premies op gemeentelijk en stedelijk niveau

 

Vraag je premie aan NA de uitvoering van de werken!

Onderstaande premies kan je pas aanvragen nadat de vochtbestrijdingswerken uitgevoerd zijn. Samenwerken met een gespecialiseerde vochtbestrijder is sowieso sterk aangeraden. Die kan je vochtprobleem grondig analyseren zodat je zeker bent van een correcte diagnose en aanpak. Een vakman informeert je ook over de premies waarop je aanspraak maakt, bezorgt je de nodige documenten én kan je zelfs helpen bij je aanvraag.

Op zoek naar een gespecialiseerde vochtbestrijder? Vergelijk vrijblijvend advies en prijzen op maat van vakmannen actief in jouw buurt via de offertepagina.

 

 

1. Premies op gewestelijk niveau (Overkoepelende renovatiepremie)

Op gewestelijk niveau kan je voor vochtbestrijdingswerken aanspraak maken op de Overkoepelende renovatiepremie in 2022. Deze premie kan je ook aanvragen voor andere renovatiewerken in je woning (bv. isolatie, centrale verwarming, …). Een kort overzicht van de bedragen en de voorwaarden!

 

Waarvoor kan ik deze renovatiepremie krijgen?

 • Behandeling van muren tegen opstijgend vocht
 • Behandeling van ondergrondse muren tegen insijpelend vocht
 • Behandeling van vochtige muren tegen huiszwam
 • Behandeling van houten draagvloeren tegen zwammen en insecten
 • Bescherming tegen doorslaand vocht (regeninslag) op de gevel via impregneren

 

Wat is het premiebedrag?

Afhankelijk van je inkomen krijg je 20% of 30% van de goedgekeurde facturen (excl. btw) terugbetaald. Je moet wel een minimaal factuurbedrag van € 2.500 (excl. btw) kunnen voorleggen.

Benieuwd naar de kostprijs om het vochtprobleem in jouw woning op te lossen? Ontvang vrijblijvend offertes op maat van erkende vochtbestrijders via de offertepagina.

 

Wat zijn de voorwaarden?

 • Er zijn bepaalde inkomensvoorwaarden verbonden aan de renovatiepremie.
 • De facturen mogen op de aanvraagdatum niet ouder zijn dan 2 jaar.
 • Zowel facturen van werken uitgevoerd door een aannemer als facturen van aangekochte materialen om de werken zelf uit te voeren gelden.
 • De woning ligt in het Vlaams Gewest en is minstens 30 jaar oud.
 • De eigenaar-bewoner moet zijn domicilie in de woning hebben op het moment van aanvraag.
 • De eigenaar-bewoner en de meerderjarige medebewoners mogen op de aanvraagdatum naast de premiewoning geen andere woning volledig in volle eigendom hebben.

TIP: wil je nog meer weten over deze premie? Ontdek alles over de Overkoepelende renovatiepremie!

 

LET OP: deze premie kan je aanvragen t.e.m. 30 juni 2022!

Vanaf 1 juli 2022 versmelt de overkoepelende renovatiepremie met de energiepremies van Fluvius tot de eengemaakte Mijn VerbouwPremie. Wil je dan nog een premie aanvragen voor het behandelen optrekkend vocht, insijpelend vocht of kelder- en huiszwam? Dan kan je vanaf 1 oktober 2022 officieel online de nieuwe Mijn VerbouwPremie aanvragen.

LET OP: als je nu nog de overkoepelende renovatiepremie aanvraagt, kan je met diezelfde facturen niet de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Bekijk dus goed welk premiestelsel voor jou het meest interessant is. Je vochtspecialist kan je hierover verder informeren.

TIP: is de Mijn VerbouwPremie financieel interessanter? Dan hoef je niet te wachten met je vochtbestrijdingswerken om in aanmerking te komen. Ontvang advies & offertes op maat.

 

 


2. Premies op gemeentelijk en stedelijk niveau

Sommige gemeenten en steden bieden aparte premies aan voor vochtbestrijdingswerken. De premiebedragen en voorwaarden kunnen verschillen per gemeente. Ga daarom op voorhand bij jouw lokale overheid na of en hoe je een premie kan aanvragen. Je kan je ook laten informeren over alle mogelijkheden door een professionele vochtbestrijder.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vochtbestrijders