Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vochtbestrijding prijs van verschillende technieken

De prijs van vochtbestrijding is afhankelijk van de techniek die gebruikt wordt, wat op zijn beurt afhankelijk is van het vochtprobleem. Hoe langer de vochtproblemen aanslepen, hoe hoger de kosten. In dit artikel vind je een overzicht van de mogelijke problemen samen met de prijs per type vochtbestrijding in 2024.

Ga snel naar:
Prijs per type vochtbestrijding
Met welk vochtprobleem heb ik te maken?
Prijs vochtproblemen voorkomen

 

Vochtbestrijding prijs 2024

De prijs voor vochtbestrijding is vooral afhankelijk van de toegepaste techniek, wat op zijn beurt sterk afhangt van het type vochtprobleem en de ernst ervan. Een overzicht van de vaakst voorkomende vochtproblemen met hun oplossing en prijs ontdek je in de tabel hieronder:

Benieuwd naar een vochtanalyse en prijsberekening op maat? Vergelijk vrijblijvend offertes.

VochtprobleemMethode vochtbestrijdingGemiddelde prijs
(excl. btw, incl. arbeidskosten)
Opstijgend vochtMuren onderkappen€ 100 à 175 per lopende meter
Muren injecterenVanaf € 100 per lopende meter
Doorslaand vochtGevel impregneren€ 8 à 12 per m²
Nieuwe gevelbekledingVanaf € 40 per m²
CondensatievochtMechanische ventilatie€ 1.000 à 1.500
Vocht in kelderKelderdichting€ 50 à 100 per m²

Benieuwd naar een vochtbestrijding prijs op maat? Ontvang gratis offertes.

 

1. Prijs opstijgend vocht behandelen

Er is sprake van opstijgend vocht als er vochtplekken aan de onderkant van de muur voorkomen die ontstaan door grondvocht dat opstijgt naar de muren. Hierna geven we je een overzicht van alle mogelijke oplossingen, inclusief prijsindicatie:

 

Oplossing: muren onderkappen

Muren onderkappen is een drastische, maar effectieve methode voor vochtbestrijding. Bij het onderkappen wordt er een waterkering geplaatst onder de volledige woning. Deze methode is ideaal bij renovatiewerken, omdat er breekwerken mee gepaard gaan. Deze vochtbestrijdingsmethode laat je het beste over aan een gespecialiseerd vakman. De gemiddelde prijs voor het onderkappen van muren bedraagt gemiddeld 100 à 175 euro per lopende meter.

✓ Ontvang hier een gratis prijsvoorstel op maat voor het onderkappen van jouw muren.

 

Oplossing: muur injecteren

Opstijgend vocht kan bestreden worden door een vochtwerend middel in de gevel te spuiten (injecteren). Muren injecteren begint vanaf 100 euro per lopende meter. De totale kostprijs is erg afhankelijk van de hardnekkigheid van het vochtprobleem.

✓ Ontvang hier een gratis prijsvoorstel op maat voor het injecteren van jouw muren.

 

opstijgend vocht prijs

 

2. Prijs doorslaand vocht behandelen

Bij doorslaand vocht zijn er vochtplekken zichtbaar op de buitenmuren of gevel. De oorzaak van dit probleem ligt meestal bij de gevelbekleding die poreus is geworden. Er zijn twee manieren om dit probleem op te lossen:

 

Oplossing: gevel impregneren

Bij gevelimpregnatie wordt de gevel bespoten met een onzichtbare vloeistof die beschermt tegen vocht, mos en schimmels. De gevel impregneren kost gemiddeld 8 à 12 euro per m². Hoe groter het te behandelen oppervlak, hoe lager de kostprijs per vierkante meter.

✓ Ontvang gratis prijzen op maat voor een gevelimpregnatie.

 

Oplossing: nieuwe gevelbekleding

Als de gevel in slechte staat is, en daarom het vocht doorlaat, plaats je meteen beter nieuwe gevelbekleding in combinatie met gevelisolatie. Afhankelijk van welk soort gevelbekleding je wenst en al dan niet met isolatie, varieert de prijs sterk tussen € 40 en 250/m². Steenstrips zijn het duurste, zonder isolatie betaal je € 150 à 200/m². Crepi is het voordeligste. Zonder isolatie kost je dat ongeveer € 40 tot 80/m².

✓ Ontvang gratis prijzen op maat voor een nieuwe gevelbekleding.

 

doorslaand vocht vochtbestrijding prijs

 

3. Prijs condensatievocht behandelen

Condensatievocht is meestal te wijten aan te weinig ventilatie in de woning waardoor er na verloop van tijd schimmel en vochtplekken gevormd worden. Als het om kleinere problemen gaat, is het eenvoudig en goedkoop op te lossen door natuurlijke ventilatie.

 

Oplossing: afzuigventilator

Het plaatsen van een badkamerventilator volstaat in vele gevallen al om kleine condensatievocht problemen te verhelpen. De prijs van een badkamerventilator varieert gemiddeld tussen € 30 en 70. Een ventilatierooster kost tussen € 10 en 40 en is eenvoudig te plaatsen gelijk waar in je woning. Je kan deze ventilatie snel en eenvoudig kopen in de webshop of professioneel laten plaatsen door een vakman.

✓ Ontvang gratis prijzen op maat voor een afzuigventilator.

 

Oplossing: decentraal WTW-ventilatiesysteem

Dit opbouw WTW-ventilatiesysteem (met warmteterugwinning) is speciaal gemaakt om vocht- en condensproblemen te bestrijden. Het zorgt voor de mechanische aan- en afvoer van lucht in 1 ruimte. De ventilatie-unit wordt tegen de buitenmuur geplaatst. Daarvoor is 1 doorvoer in de muur nodig. De kap- en breekwerken blijven dus beperkt.

Dit ventilatiesysteem werkt via warmteterugwinning (WTW). Daarbij wordt warmte uit de afgevoerde binnenlucht gebruikt om de vers aangevoerde buitenlucht op te warmen. Zo gaat er geen warmte verloren. Voor een decentraal WTW-ventilatiesysteem betaal je gemiddeld € 1.000 à 1.500.

✓ Ontvang gratis prijzen op maat voor ventilatie.

 

LET OP: ook een ander vochtprobleem zoals opstijgend of doorslaand vocht kan aan de basis liggen van een verhoogde luchtvochtigheid en schimmelvorming in huis. Een vochtspecialist kan precies achterhalen wat de oorzaak is van je vochtproblemen. Ontvang offertes op maat.

 

condensatievocht vochtbestrijding prijs

 

4. Prijs vocht in kelder behandelen

Vochtige kelders moeten zo snel mogelijk gedicht worden. Veel gebruikte technieken zijn kelderdrainage of het bekuipen van de kelder.

 

Oplossing: kelderdichting

Het waterdicht maken van een kelder is een oplossing voor vochtige keldermuren die veroorzaakt worden door opstijgend grondwater. De vochtbestrijding prijs van een kelderdichting kost tussen de € 50 à 100 per m². De kostprijs wordt beïnvloed door de hardnekkigheid van het vochtprobleem en de oppervlakte.

✓ Ontvang hier gratis prijzen voor kelderdichting.

 

kelderdichting voorbeeld

Niet zeker welk type vochtbestrijding?

Als je jouw vochtprobleem niet herkent in bovengenoemde oorzaken, is het belangrijk om een lekdetectie of vochtanalyse te laten doen en zo het probleem zo snel en efficiënt mogelijk te laten oplossen. Vaak kan het vocht in huis zich ook uitzetten op de houten constructies, het isolatiemateriaal enz. Dan heb je ongetwijfeld te maken met bouwvocht. Via een lekdetectie kan hier de gepaste oplossing voor gezocht worden.

TIP: vraag een vochtanalyse aan bij verschillende vochtbestrijders. Zo kan je hun diagnoses, voorgestelde oplossingen, technieken, … makkelijk vergelijken. Via onze offertepagina kom je gratis in contact met vochtbestrijders actief in je buurt en kan je vrijblijvend hun prijzen aanvragen en vergelijken.

 

Vochtbestrijding: prijs preventie

Nadat je je vochtprobleem hebt laten oplossen, kan je steeds maatregelen nemen om nieuwe vochtproblemen te voorkomen.

Vochtwerende verf is daar eentje van. Let op want vochtwerende verf is geen oplossing voor het huidige probleem. Het effectieve vochtprobleem moet eerst aangepakt worden. Vochtwerende verf of coating dient om vochtige muren waterdicht te maken. Dit wordt het meeste toegepast in vochtige kelders. 10 Liter vochtwerende coating kost gemiddeld € 160.

✓ Koop je vochtwerende verf hier eenvoudig in de webshop.

 

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders