Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vochtige buitenmuur behandelen

Vochtige buitenmuren zijn na opstijgend vocht één van de meest voorkomende vochtproblemen. Pak je een vochtige gevel niet tijdig aan, dan kan er ernstige schade ontstaan die moeilijk op te lossen is. Op welke manier je een vochtige buitenmuur kan behandelen vind je terug in dit artikel.

 

Mogelijke oorzaken van vochtige gevels

Een vochtprobleem op de buitenmuur is vaak te wijten aan poreuze stenen of beschadigd voegwerk. Dit komt vaak voor bij oudere huizen waarbij de gevel al heel wat te verduren kreeg. Ook na het uitvoeren van een gevelrenovatie zoals zandstralen kunnen plots vochtproblemen optreden.

Gevels die naar de regenzijde (zuidwesten) gericht staan krijgen het ook veel harder te verduren. In de meeste gevallen volstaat het om enkel deze zijde van de woning aan te pakken.

 

Hoe kan je een vochtige buitenmuur behandelen?

hervoegen vochtige buitenmuur

1. Hervoegen van de gevel

Zijn je voegen ernstig beschadigd, zitten ze los of vertonen ze barsten, dan kan dit een teken zijn dat het voegwerk de oorzaak is van het vochtprobleem. Door de voegen uit te slijpen en opnieuw op te vullen laat je de gevel er weer als nieuw uitzien en kan het vochtprobleem gestopt worden. Het is ook de ideale gelegenheid om de bakstenen te reinigen.

 

2. Buitenmuren impregneren

Zijn er duidelijke vochtplekken zichtbaar op de bakstenen, dan wijst alles er op dat de bakstenen vocht absorberen. Dit kan je makkelijk behandelen door een speciaal impregnatiemiddel te vernevelen op de gevel. Deze coating zal het vocht afstoten waardoor de bakstenen niet langer nat zullen worden.

De gemiddelde prijs van impregneren ligt tussen 8 en 12 euro per m². Deze behandeling tegen een vochtige buitenmuur gaat tientallen jaren mee.
Lees hier meer over het impregneren van buitenmuren.

Heb je te maken met een vochtige buitenmuur en wil je deze laten impregneren door een professionele vochtbestrijder? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in vochtbestrijding.
Klik hier voor meer info.

 

Wanneer je buitengevel er echt niet meer uitziet of je toch van plan was de woning beter te isoleren kan het soms beter zijn de gevel te bekleden. Iets duurder dan impregneren of hervoegen maar je hebt dan wel een compleet anders uitziende gevel in de plaats.

 

crepi met isolatie

 

3. Nieuwe gevelbekleding voor vochtige buitenmuur

Crepi met isolatie

Met een vochtwerende crepi kan je jouw woning er weer als nieuw laten uitzien. Bovendien kan je er ook voor opteren om de vochtige buitenmuur eerst te isoleren, wat een gunstig effect zal hebben op je energiefactuur. Voor het isoleren en bekleden met crepi mag je rekenen op een prijs van 90 à 110 euro per vierkante meter.

 

vochtige buitenmuur nieuwe gevelbekleding

Gevelbekleding met hout of kunststof

Afhankelijk van je persoonlijke smaak en stijl van de woning kan je er ook voor kiezen de woning te bekleden met hout of kunststof platen. De prijs hiervan varieert sterk naargelang het gekozen product. Dit kan gaan van 50 euro per vierkante meter tot 200 euro of zelfs meer.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders