Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vochtbestrijding Antwerpen

Vochtproblemen komen ook in Antwerpen nog geregeld voor. Tegenwoordig zijn er al heel wat efficiënte manieren om deze problemen op te lossen. In dit artikel bespreken we enkele van deze vochtbestrijdingsmethoden en je komt ook te weten hoeveel ze kosten.

Op onze offertepagina kan je prijzen aanvragen bij firma’s uit de regio Antwerpen! Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Soorten vochtproblemen Antwerpen

Er zijn heel wat verschillende soorten vochtproblemen. Zo heeft men in Antwerpen vaak te maken met opstijgend vocht. Dit vochtprobleem wordt veroorzaakt door de afwezigheid van een goed werkende waterkering. Condensatievocht, meestal veroorzaakt door een gebrek aan voldoende ventilatie, kan zorgen voor het ontstaan van vocht- en schimmelplekken in huis. Andere vaak voorkomende vochtproblemen zijn doorslaand vocht.

schimmel vocht

Vochtbestrijding methodes

Er bestaan al heel wat verschillende manieren om vocht te bestrijden. Hier kan je kennismaken met de belangrijkste technieken.

Muren impregneren

Bij het impregneren van muren brengt men een vloeistof aan op de gevel die ervoor zorgt dat het vocht niet kan binnendringen. Elke porie van de gevel wordt opgevuld met deze vloeistof opdat deze goed kan doordringen, tot in de afwerkingslaag van de muur. Voor je de gevel impregneert, maak je hem best eerst schoon. Op die manier heb je een propere gevel die goed beschermd is tegen het vocht.

Wil je meer te weten komen over muren impregneren? Klik dan hier.

 

Muren onderkappen

Deze techniek is erg drastisch en vraagt heel wat inspanningen, maar ze zorgt er wel voor dat de vochtproblemen definitief opgelost worden. Wegens de hoge arbeidsintensiviteit wordt deze methode meestal toegepast bij grote renovatiewerken. Bij het onderkappen van muren wordt het huis beetje bij beetje opgeheven om er een waterdichte vochtkering onder te plaatsen. Deze werkzaamheden brengen wel een redelijk hoog prijskaartje met zich mee en erna moet je je muren opnieuw afwerken.

Klik hier om naar het artikel over muren onderkappen te gaan.

 

Muren injecteren

Het injecteren van muren met een vochtwerend middel is een vaak voorkomende manier van vochtbestrijding in Antwerpen. Bij deze techniek boort men gaten met een afstand van ongeveer 12 cm ertussen in de muur. Via een trechter en injectiebuisjes wordt dan het vochtwerend middel geïnjecteerd. Bij het injecteren van spouwmuren moet je deze werkwijze tweemaal toepassen. Je moet echter een half jaar wachten om de binnenmuur te schilderen of te behangen. Dan zal de muur zeker droog zijn.

Meer weten over muren injecteren? Klik dan hier om naar het artikel te gaan.

 

Prijs vochtbestrijding Antwerpen

vochtbestrijding antwerpen

Muren impregneren kost zo’n 10 à 15 euro per vierkante meter. De prijs voor het onderkappen van muren ligt gemiddeld tussen 100 en 150 euro per lopende meter. Voor het injecteren van muren kan je je verwachten aan prijzen die beginnen bij 100 euro per lopende meter.

Vochtbestrijding in Antwerpen, Mechelen of Turnhout? Hier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij vochtbestrijders uit Antwerpen.