Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vochtbestrijding Gent: eenvoudig lokale vochtbestrijders vergelijken

vochtbestrijding Gent

Vochtproblemen komen nog geregeld voor in Gent. Er zijn heel wat vochtbestrijders die deze problemen kunnen oplossen. In dit artikel vertellen we je welke methodes van vochtbestrijding zoal toegepast worden en hoeveel ze kosten.

Hier kan je eenvoudig prijzen vergelijken bij vochtbestrijders uit Gent! Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Vochtdiagnose Gent

Om het vochtprobleem op een efficiënte manier te kunnen bestrijden, moet eerst vastgesteld worden wat het probleem precies is. Daarom wordt een vochtdetectie uitgevoerd, meestal met een calciumcarbide test. Als hieruit blijkt dat de stenen tot in de kern vochtig zijn, dan heb je zo goed als zeker te maken met opstijgend vocht. De oorzaak hiervan is het ontbreken of slecht functioneren van een waterkering. Als alleen het pleisterwerk vochtig is, dan heb je te maken met een zogenaamde overbrugging.

vochtproblemen

 

Technieken vochtbestrijding

Er zijn tegenwoordig heel wat technieken om vocht te bestrijden. Hier bespreken we drie vochtbestrijdingsmethodes die vaak toegepast worden door vochtbestrijders.

 

Muren impregneren

Deze techniek van vochtbestrijding houdt in dat men een vloeistof op de gevel aanbrengt die het vocht belet binnen te dringen. Het voordeel van deze methode is dat de gevel meteen ook beschermd is tegen vervuiling en zure regen. Het is belangrijk dat alle poriën van de gevel goed opgevuld worden zodat de vloeistof kan doordringen tot in de afwerkingslaag. Als je kiest voor deze techniek, kan je best eerst je gevel eens reinigen. Op die manier bekom je een propere en tegen vocht beschermde gevel.

Meer weten over muren impregneren? Klik dan hier.

 

Muren injecteren

Het injecteren van muren als bestrijding van opstijgend vocht is een techniek die vaak toegepast wordt in Gent. Bij deze methode worden gaten in de muur geboord met een afstand van zo’n 12 centimeter ertussen. Via een trechter en injectiebuisjes wordt vervolgens het vochtwerend middel aangebracht. Als je kampt met vochtproblemen in een spouwmuur, dan moet je deze procedure tweemaal uitvoeren. Hou er wel rekening mee dat de binnenmuur zo’n zes maanden moet kunnen uitdrogen alvorens je hem kan schilderen of behangen.

Kom hier meer te weten over muren injecteren.

 

Muren onderkappen

Het onderkappen van muren is een erg drastische en arbeidsintensieve klus. Ze wordt dan ook bijna enkel toegepast bij grote renovatieprojecten. Deze methode houdt in dat de woning stuk voor stuk wordt opgeheven om er een waterdichte vochtkering onder te plaatsen. Deze techniek is erg effectief; de vochtproblemen zijn dan ook volledig van de baan. Negatieve punten zijn het redelijk hoge prijskaartje en de afwerking van de woning die moet worden overgedaan na deze ingreep.

Meer weten over het onderkappen van muren? Klik dan hier.

onderkappen van muren

 

Prijs vochtbestrijding Gent

Voor het impregneren van muren betaal je gemiddeld 10 à 15 euro per vierkante meter. Voor het injecteren van muren beginnen de prijzen bij 100 euro per lopende meter. Het onderkappen van muren kost gemiddeld 100 à 150 euro per lopende meter.

Vochtbestrijding Gent nodig? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij vochtbestrijders uit het Gentse.