Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vochtbestrijding Oostende

vocht raam

Vochtproblemen komen nog geregeld voor in Oostende. Deze problemen kunnen een serieuze impact hebben op de structuur van een gebouw en moeten dus snel verholpen worden. Er zijn heel wat manieren om vocht te bestrijden. In dit artikel lees je alvast enkele frequent toegepaste methodes van vochtbestrijding en je komt ook te weten hoeveel ze kosten.

Een vochtbestrijder uit de regio Oostende nodig? Prijzen vergelijken kan makkelijk via de online offertedienst. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Opstijgend vocht Oostende

Opstijgend vocht is misschien wel het meest voorkomende vochtprobleem, ook in Oostende. Het ontbreken van een waterkering is vaak de oorzaak; de muren absorberen dan het grondvocht en geven het op hun beurt weer af aan het pleisterwerk. Het is belangrijk om opstijgend vocht op tijd te stoppen want het kan al snel structurele schade aan de woning veroorzaken.

vochtbestrijding oostende

 

Technieken vochtbestrijding

Vochtbestrijders beschikken over heel wat methodes om vocht te bestrijden. Welke techniek ze toepassen, hangt onder meer af van het type en de ernst van het vochtprobleem. Naast het reeds genoemde opstijgend vocht zijn er immers nog vele andere soorten vochtproblemen: condensatievocht, vocht na het isoleren van de spouwmuur, doorslaand vocht,… Hier bespreken we enkele technieken van vochtbestrijding.

 

Impregneren van de gevel

Door het impregneren van de gevel wordt hij goed bestand tegen vocht. Deze techniek houdt in dat er een vochtwerende vloeistof op de gevel wordt aangebracht zodat er geen vocht meer doorkomt. Voor een optimaal resultaat moet elke porie van de gevel met de vloeistof gevuld raken. Op die manier kan ze namelijk doordringen tot in de afwerkingslaag van de gevel. Als je je gevel laat impregneren, kan je hem best op voorhand laten reinigen. Dan kan de vloeistof aangebracht worden op een nette gevel. Zo heb je achteraf een propere en goed tegen vocht beschermde gevel.

 

Muren injecteren Oostende

In Oostende worden vaak muren geïnjecteerd om opstijgend vocht te bestrijden. Het injecteren van muren betekent dat er een anti-vochtmiddel in de muur wordt gespoten. Dit gebeurt via gaten in de muur. De afstand tussen de gaten is zo’n 12 centimeter. Vervolgens kan men het vochtwerend middel injecteren, met behulp van injectiebuisjes en een trechter. In het geval van vochtige spouwmuren moet je het hele proces twee keer uitvoeren. Let wel op: voor je de binnenmuur opnieuw afwerkt, moet je hem eerst een half jaar laten drogen.

 

Muur onderkappen

onderkappen van een muur

Wegens de arbeidsintensiteit en de omvang van deze vochtbestrijdingsmethode wordt ze vaak slechts bij grote renovaties toegepast. Het onderkappen van muren betekent dat er een waterdichte vochtkering onder de muren wordt geplaatst door de muren stuk voor stuk een beetje op te heffen. De prijs van deze techniek ligt weliswaar hoog, maar bij een goede uitvoering zijn de vochtproblemen wel van de baan. Aandachtspunt: het zal nodig zijn om de muren na afloop van de werken opnieuw af te werken.

 

Vochtbestrijding Oostende: prijs aanvragen

Voor het impregneren van de gevel mag je je verwachten aan een gemiddelde prijs tussen 10 en 15 euro per vierkante meter. De prijzen voor het injecteren van muren beginnen vanaf 100 euro per lopende meter. De gemiddelde prijs voor het onderkappen van muren ligt tussen 100 en 150 euro per lopende meter.

Wil je vochtproblemen laten bestrijden door een professional uit de regio Oostende? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij vochtbestrijders. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.