Vochtbestrijding West-Vlaanderen: vochtbestrijders vergelijken
West-Vlaanderen kent heel wat mooie architectuur, maar vochtproblemen kunnen soms een bedreiging vormen voor de structuur van de gebouwen. Gelukkig bestaan er heel wat methodes waarmee vochtproblemen opgelost kunnen worden. Hier bespreken we enkele technieken van vochtbestrijding en je komt ook te weten hoeveel ze kosten.
Gespecialiseerde firma nodig voor vochtbestrijding in West-Vlaanderen? Klik hier om gratis en vrijblijvend prijzen aan te vragen bij professionele vochtbestrijders.
Opstijgend vocht West-Vlaanderen
Opstijgend vocht is een van de vochtproblemen die het vaakst voorkomen in West-Vlaanderen. Meestal ligt de oorzaak bij het ontbreken van een waterkering. Hierdoor wordt het grondvocht geabsorbeerd door de muren, en die geven het vocht vervolgens af aan het pleisterwerk. Dit soort vochtprobleem moet tijdig verholpen worden, anders kan het tot structurele schade leiden.
Vochtproblemen oplossen
Om vochtproblemen op te lossen bestaan er al heel wat technieken. De toegepaste techniek hangt onder meer af van het soort vochtprobleem en de ernst ervan. Er bestaan immers heel wat verschillende soorten vochtproblemen: er is het vaak voorkomende opstijgend vocht, maar ook condensatievocht, doorslaand vocht en vocht na spouwmuurisolatie komen ook nog frequent voor. Hieronder vind je enkele vaak toegepaste technieken van vochtbestrijding.
Muur injecteren West-Vlaanderen
Het injecteren van muren is een techniek die vaak toegepast wordt in West-Vlaanderen om opstijgend vocht tegen te gaan. Hierbij wordt een vochtwerend middel in de muur geïnjecteerd. Om dit te kunnen doen, moeten er eerst gaten in de vochtige muur geboord worden. De afstand tussen deze gaten bedraagt zo’n 12 centimeter. Daarna kan het vochtbestrijdingsmiddel al geïnjecteerd worden, met behulp van een trechter en injectiebuisjes. Bij spouwmuren moet je dit hele proces twee keer doen. De binnenmuur moet wel eerst ongeveer een half jaar drogen alvorens je hem opnieuw mag afwerken.
Muur impregneren
Bij het impregneren van muren wordt door de vochtbestrijder een vloeistof op de gevel aangebracht. Deze vloeistof moet verhinderen dat er vocht door de muur sijpelt. Een aandachtspunt is dat zeker elke porie van de gevel goed gevuld wordt met de vloeistof. Op die manier zal ze goed doordringen tot in de afwerkingslaag van de muur. Als je beslist om je gevel te impregneren, laat je hem best op voorhand reinigen. Zo is je gevel meteen proper en bovendien ook goed beschermd tegen vochtproblemen.
Muur onderkappen
Een muur onderkappen is een drastische klus. Daarom wordt deze techniek van vochtbestrijding vaak alleen bij grote renovaties toegepast. De methode houdt in dat de muren van het huis opgeheven worden om er een waterdichte vochtkering onder te plaatsen. Het hoge prijskaartje van muren onderkappen kan je misschien afschrikken, maar het is wel een zeer effectieve methode. Hou wel in gedachten dat je de muren opnieuw moet afwerken eens de werken achter de rug zijn.
Prijs vochtbestrijding West-Vlaanderen
De startprijs voor het injecteren van muren is gemiddeld 100 euro per lopende meter. De gevel impregneren zal gemiddeld tussen 10 en 15 euro per vierkante meter kosten. Wil je je muren onderkappen, dan betaal je gemiddeld tussen 100 en 150 euro per lopende meter.
Vochtbestrijding in Brugge, Oostende of Kortrijk? Op de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij vochtbestrijders uit West-Vlaanderen. Klik hier voor meer informatie.