Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vochtbestrijding Brugge

condens ramen

Brugge heeft heel wat prachtige gebouwen, maar soms duiken er vochtproblemen op. Leven in een woning met vochtproblemen is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee en de planeet. Een vochtige omgeving verwarmen kost namelijk meer energie. Je energiefactuur zal dus hoger liggen en uit ecologisch standpunt is het hoger energieverbruik ook geen goed nieuws. Hier ontdek je enkele vochtbestrijdingsmethodes en hun prijzen.

Prijzen aanvragen voor vochtbestrijding in Brugge? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

 

Vochtproblemen en gezondheid

Vochtproblemen worden doorgaans veroorzaakt door een te hoge relatieve luchtvochtigheid in huis of door opstijgend vocht. Vochtproblemen hebben ook een impact op de gezondheid. Een te hoge luchtvochtigheid kan onder meer luchtwegklachten, vermoeidheid en een verergering van symptomen van astma en reuma veroorzaken. Een te lage luchtvochtigheid kan onder meer leiden tot irritaties van de ogen, luchtwegen en slijmvliezen.

 

Vochtproblemen bestrijden

Zoals reeds gezegd komen ook in Brugge nog frequent vochtproblemen voor. Er bestaan al veel technieken om deze problemen op te lossen. Hier overlopen we enkele van de meest gebruikte technieken van vochtbestrijding.

vochtige muur

 

Injecteren van muren

Het injecteren van muren is een populaire methode om opstijgend vocht te bestrijden in Brugge. Bij deze techniek worden er gaten met een afstand van 12 cm ertussen in de vochtige muur geboord. Vervolgens injecteert de vochtbestrijder het vochtwerend middel in de muur met een trechter en injectiebuisjes. Als je deze techniek wil toepassen bij spouwmuren, moet je deze procedure tweemaal uitvoeren. Let er wel op dat de binnenmuur eerst een half jaar moet drogen voor je hem opnieuw kan behangen of schilderen.

Meer weten over muren injecteren? Klik dan hier.

 

Onderkappen van muren

Muren onderkappen is een erg arbeidsintensieve en ingrijpende maar wel efficiënte klus. Deze techniek wordt vaak alleen bij grote renovatiewerken toegepast. De techniek bestaat erin het huis stuk voor stuk op te heffen en een waterdichte vochtkering te plaatsen. Deze vochtbestrijdingstechniek is wel vrij duur en eens de werken zijn afgelopen, zal je de muren opnieuw moeten afwerken.

Ontdek hier meer over muren onderkappen.

vochtbestrijding brugge

 

Impregneren van muren

Het impregneren van muren betekent dat men een vloeistof op de gevel aanbrengt. Deze vloeistof verhindert dat vocht door de muren kan dringen. Het is belangrijk om elke porie goed op te vullen met deze vloeistof, zodat ze kan doordringen tot in de afwerkingslaag van de gevel. Het is aangeraden om, alvorens de vloeistof aan te brengen, de gevel te reinigen. Zo heb je uiteindelijk een propere gevel die goed beschermd is tegen vocht.

Kom hier meer weten over muren impregneren.

 

Prijs vochtbestrijding Brugge: vraag hier je offerte aan!

De prijzen voor het injecteren van muren beginnen vanaf 100 euro per lopende meter. De prijs voor het onderkappen van muren ligt gemiddeld tussen 100 en 150 euro per lopende meter. De kosten voor het impregneren van muren liggen gemiddeld tussen 10 en 15 euro per vierkante meter.

Vochtbestrijding Brugge nodig? Via onze offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.