Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vochtbestrijding Leuven

vochtplek

Vochtproblemen kunnen de mooie architectuur van de gebouwen in Leuven in gevaar brengen. Gelukkig bestaan er al heel wat technieken om vochtproblemen tegen te gaan. Hier kan je kennismaken met enkele van deze vochtbestrijdingstechnieken en je komt ook te weten hoeveel ze kosten.

Last van vochtige muren of vochtproblemen in de kelder in de regio Leuven? Prijzen van verschillende vochtbestrijders vergelijken wordt heel eenvoudig dankzij de online offertedienst. Deze service is gratis en vrijblijvend. Klik hier voor meer informatie.

 

Vochtdiagnose Leuven

Er bestaan verschillende soorten vochtproblemen. Om te achterhalen met wat voor probleem je precies te maken hebt, kan je een vochtdetectie laten uitvoeren. Dit gebeurt doorgaans aan de hand van een calciumcarbide test. Als blijkt dat de stenen van de muren tot in de kern vochtig zijn, dan kan je ervan uitgaan dat opstijgend vocht de boosdoener is. Dit wordt veroorzaakt door een slecht werkende waterkering of het ontbreken ervan. Blijft het vochtprobleem beperkt tot het pleisterwerk, dan is een zogenaamde overbrugging waarschijnlijk de oorzaak.

vochtbestrijding leuven

 

Vocht bestrijden: methodes

Als je te maken krijgt met vochtproblemen, dan kan je kiezen uit verschillende bestrijdingsmethodes. Hier kan je alvast enkele van deze technieken ontdekken.

 

1. Het onderkappen van muren

Muren onderkappen is de meest drastische en arbeidsintensieve methode van vochtbestrijding. Daarom past men deze techniek bijna alleen bij grote renovatieprojecten toe. Het onderkappen van muren houdt in dat men het huis beetje bij beetje opheft om een waterdichte vochtkering op zijn plaats te brengen. Het voordeel aan deze techniek is zijn efficiëntie; je kan ervan uitgaan dat de vochtproblemen tot het verleden zullen behoren. De afwerking van de woning moet echter wel opnieuw gedaan worden eens deze ingreep is uitgevoerd. Bovendien is deze methode vrij duur.

 

2. Het injecteren van muren

In Leuven is het injecteren van muren een frequent toegepaste methode om opstijgend vocht te bestrijden. Hierbij wordt een vochtwerend middel in de muur gespoten. Dit gebeurt via gaten die in de muur geboord worden. De afstand tussen deze gaten is meestal ongeveer 12 centimeter. Bij vochtproblemen bij een spouwmuur zal je deze procedure twee keer moeten uitvoeren. De binnenmuur moet wel eerst zes maanden kunnen drogen voor je hem opnieuw kan afwerken.

vochtige muren injecteren

 

3. Het impregneren van de gevel

Om te voorkomen dat er vocht in de muren sijpelt, kan je de gevel impregneren. Dit betekent dat er een vochtwerende vloeistof op de gevel wordt aangebracht. Bovendien is je gevel meteen ook beschermd tegen zure regen en andere vervuiling. Een aandachtspunt bij deze techniek is dat alle poriën van de gevel goed opgevuld moeten worden met de vloeistof. Zo krijg je het beste resultaat. Het is aangeraden om eerst een gevelreiniging uit te voeren bij deze techniek zodat je achteraf een propere en goed tegen vocht beschermde gevel overhoudt.

 

Vochtbestrijding Leuven: prijs

Muren onderkappen zal gemiddeld tussen 100 en 150 euro per lopende meter kosten. De startprijs voor muren te injecteren is 100 euro per lopende meter. Het impregneren van muren ten slotte kost gemiddeld 10 tot 15 euro per vierkante meter.

Vochtbestrijding Leuven nodig? Vraag gratis en vrijblijvend offertes op de offertepagina van murenvochtig.be. Klik hier voor meer informatie.