Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vochtbestrijding Limburg

Ook in Limburg komen vochtproblemen nog vaak voor. Er bestaan intussen heel wat methoden om deze ongemakken te bestrijden. Ontdek hier wat deze methoden zoal inhouden en hoe ze je woning beschermen tegen vocht.

Vergelijk hier gratis en vrijblijvend prijzen bij vochtbestrijders uit Limburg! Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Soorten vochtproblemen

Er zijn heel wat types vochtproblemen. Zo is er bijvoorbeeld opstijgend vocht, dat ook vaak in Limburg voorkomt. Opstijgend vocht wordt meestal veroorzaakt wordt door het ontbreken van een goede waterkering. Een ander vochtprobleem is condensatievocht. Hierbij ontstaan er schimmel- en vochtplekken op de muur omdat het condensatievocht door gebrek aan ventilatie de woning niet kan verlaten. Andere frequente vochtproblemen zijn doorslaand vocht.

 

Methodes van vochtbestrijding

Vochtproblemen kunnen tegenwoordig op heel wat manieren bestreden worden. Hier ontdek je de belangrijkste technieken voor vochtbestrijding.

 

Muren onderkappen

Dit is de meest drastische en arbeidsintensieve manier van vochtbestrijding en komt dan ook vooral voor bij grote renovatieprojecten. Bij deze methode wordt de woning als het ware stuk voor stuk opgeheven en wordt er een waterdichte vochtkering geplaatst. Het voordeel is dat deze methode erg effectief is en er dus voor zorgt dat vochtproblemen in de toekomst geen kans krijgen. Een nadeel is het hoge prijskaartje en het feit dat je de woning na deze ingreep opnieuw moet afwerken.

Lees hier meer over het onderkappen van muren.

vochtbestrijding limburg

 

Muren impregneren

Bij deze methode wordt langs de buitenkant van de gevel een vloeistof aangebracht die ervoor zorgt dat het vocht niet kan binnendringen. Door dit te doen is de gevel ook meteen beschermd tegen zure regen en lucht- en roetvervuiling. Alle poriën van de gevel worden met de vloeistof opgevuld zodat ze goed doordringt in de afwerkingslaag van de buitenmuur. Je reinigt best eerst je gevel alvorens te beginnen met het impregneren; zo heb je een mooie en goed tegen vocht beschermde gevel als eindresultaat.

Kom hier meer te weten over muren impregneren.

 

Muren injecteren

Om opstijgend vocht in de muren tegen te gaan, is de muren injecteren met een vochtwerend middel een vaak gebruikte techniek in Limburg. Bij het injecteren van muren gaat men als volgt te werk. Eerst boort men gaten in de muur met ongeveer een afstand van 12 cm tussen. Hierna wordt het vochtwerend middel geïnjecteerd met behulp van een trechter en injectiebuisjes. Als je spouwmuren wil injecteren, moet je het proces twee keer uitvoeren, maar de binnenmuur moet wel 6 maand drogen voor je hem schildert of behangt.

Lees hier meer over muren injecteren.

muren injecteren limburg

 

Prijs vochtbestrijding Limburg

Het onderkappen van muren kost gemiddeld 100 à 150 euro per lopende meter. De prijzen voor het injecteren van muren beginnen bij 100 euro per lopende meter. De prijs voor het impregneren van muren ligt gemiddeld tussen 10 en 15 euro per vierkante meter.

Vochtbestrijding in Hasselt, Genk of Sint-Truiden? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij vochtbestrijders uit Limburg.