Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vochtbestrijding Oost-Vlaanderen

condens ramen

In Oost-Vlaanderen heeft men in sommige woningen nog te kampen met vochtproblemen. Indien je in een huis met vochtproblemen woont, dan kan dit slechte gevolgen hebben voor je gezondheid, en ook voor je portefeuille en het milieu. Het kost namelijk meer energie om een vochtige ruimte op te warmen. Dit zal je merken op je energiefactuur en het hogere verbruik is evenmin een goede zaak voor het milieu. In dit artikel bespreken we enkele courante methodes van vochtbestrijding en hun prijzen.

Op zoek naar een firma gespecialiseerd in vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen? Vraag hier gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij vochtbestrijders.

 

Vochtproblemen in huis: een risico voor de gezondheid

Meestal ligt opstijgend vocht aan de basis van vochtproblemen in een woning, maar ook een te hoge relatieve luchtvochtigheid in huis kan deze problemen veroorzaken. De impact van vochtproblemen op de gezondheid mag niet onderschat worden. Zo kan een te hoge luchtvochtigheid leiden tot vermoeidheid, klachten aan de luchtwegen en een verergering van astma- en reumasymptomen. Als de luchtvochtigheid te laag is, kan dit onder meer irritaties aan de ogen, slijmvliezen en de luchtwegen veroorzaken.

 

Hoe vochtproblemen bestrijden?

Dat vochtproblemen nog geregeld voorkomen in Oost-Vlaanderen werd reeds vermeld. Maar hoe kunnen deze problemen nu bestreden worden? We overlopen hier enkele frequent gebruikte manieren om vochtproblemen op te lossen.

 

Gevel impregneren

Het impregneren van de gevel houdt in dat de vochtbestrijder een vochtwerend middel op de gevel aanbrengt. Deze vloeistof zorgt ervoor dat er geen vocht door de gevel kan sijpelen. Elke porie moet goed opgevuld worden. Zo kan het middel goed doordringen tot in de afwerkingslaag en zal het resultaat beter zijn.

Tip: laat je gevel goed reinigen voor je hem gaat impregneren. Zo is de gevel na afloop proper én goed beschermd tegen vocht.

 

Muur injecteren

injecteren muur

Bij deze techniek van vochtbestrijding wordt een vochtwerend middel in de vochtige muren geïnjecteerd met behulp van een trechter en injectiebuisjes. Dit gebeurt via gaten die in de muur geboord zijn. De afstand tussen de gaten bedraagt gemiddeld zo’n twaalf centimeter.

Let op: bij vocht in spouwmuren moet je deze techniek tweemaal toepassen. Je moet echter wel een half jaar droogtijd voorzien. Daarna kan je de muren opnieuw afwerken.

 

Muur onderkappen

Deze vochtbestrijdingsmethode is de efficiëntste, maar ook de meest ingrijpende. Vaak wordt ze dan ook alleen bij grote renovatieprojecten uitgevoerd. Bij het onderkappen van muren heft men de woning beetje bij beetje op zodat men een waterdichte vochtkering op zijn plaats kan brengen.

Let op: de prijs van deze techniek is redelijk hoog en na afloop van de werken moeten de muren van de woning opnieuw afgewerkt worden.

 

Prijs vochtbestrijding Oost-Vlaanderen

De gevel impregneren kost zo’n 10 à 15 euro per vierkante meter. De prijzen voor het injecteren van muren beginnen vanaf 100 euro per lopende meter. Voor het onderkappen van muren kan je je verwachten aan een gemiddelde prijs van 100 tot 150 euro per lopende meter.

Vochtbestrijding Oost-Vlaanderen nodig? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via de offertedienst. Klik hier voor meer info.

vochtbestrijding oost-vlaanderen