Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vochtbestrijding Mechelen

De mooie architectuur van Mechelen wordt soms bedreigd door vochtproblemen. Dankzij enkele moderne technieken kunnen deze problemen echter goed bestreden worden. In dit artikel nemen we enkele van deze technieken van vochtbestrijding onder de loep en we vertellen je ook hun kostprijs.

Wil je in contact komen met vochtbestrijdingsexperts uit de regio Mechelen? Via de online offerteservice van murenvochtig.be kan je makkelijk prijsvoorstellen van professionele vochtbestrijders vergelijken. Klik hier voor meer inlichtingen.

 

Opstijgend vocht Mechelen

In Mechelen heeft men nog vaak te kampen met opstijgend vocht. Doorgaans is het ontbreken van een waterkering de oorzaak van dit probleem. Het grondvocht wordt hierdoor door de muren opgeslorpt en die geven dit vocht op hun beurt af aan het pleisterwerk. Als dit type vochtprobleem niet tijdig verholpen wordt, kan het tot heel wat schade aan de constructie van het gebouw leiden.

 

Oplossingen voor vochtproblemen

Er bestaan intussen al heel wat manieren van vochtbestrijding. De keuze voor een bepaalde techniek hangt onder meer af van het type vochtprobleem en de ernst van het probleem. Er zijn dan ook heel wat soorten vochtproblemen, zoals het reeds genoemde opstijgend vocht, maar ook bijvoorbeeld doorslaand vocht..

 

Muur impregneren Mechelen

Het impregneren van muren houdt in dat een vochtbestrijder de gevel van de woning ondoordringbaar voor vocht maakt door er een vloeistof op aan te brengen. Deze vloeistof moet goed in elke porie terechtkomen, zodat ze kan doordringen tot in de afwerkingslaag van de gevel.

Tip: Je doet er goed aan om je gevel te laten reinigen voor je de vloeistof aanbrengt. Dan komt de vloeistof op een mooi gereinigde gevel te liggen, wat het eindresultaat nog beter zal maken.

 

Onderkappen van muren

onderkappen muren

Deze techniek ziet men vooral terug bij grote renovatieprojecten. Een muur onderkappen is dan ook de meest arbeidsintensieve manier om vochtproblemen van de baan te ruimen. De muren van het huis worden bij deze techniek als het ware opgeheven om er een vochtkering onder te plaatsen. Nadelen aan deze techniek zijn het redelijk hoge prijskaartje en het feit dat je de muren van je woning opnieuw moet afwerken eens de werken zijn uitgevoerd.

 

Muur injecteren

Vochtbestrijders uit Mechelen passen deze methode van vochtbestrijding vaak toe om opstijgend vocht te behandelen. Bij deze techniek komt het erop neer dat een vochtwerend middel in de muur wordt geïnjecteerd. Dit gebeurt met behulp van een trechter en injectiebuisjes via gaten die in de muur geboord worden. Doorgaans bedraagt de afstand tussen deze gaten zo’n 12 centimeter. In het geval van spouwmuren moet je deze behandeling twee keer uitvoeren. De droogtijd van de binnenmuur bedraagt wel zo’n zes maanden. Pas daarna kan je hem opnieuw afwerken.

 

Prijs vochtbestrijding Mechelen

De gevel impregneren zal gemiddeld tussen 10 en 15 euro per vierkante meter kosten. De kostprijs per lopende meter van muren onderkappen is 100 à 150 euro. Voor het injecteren van muren beginnen de prijzen gemiddeld bij 100 euro per lopende meter.

Op zoek naar een expert in vochtbestrijding in de regio Mechelen? Via de offertedienst wordt prijzen aanvragen bij professionals erg eenvoudig. Deze service is gratis en zonder aankoopverplichting. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

vochtbestrijding mechelen